Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1 Post

(Tomcio77)
Wiking
HeartB nie wiem dlaczego od razu pajasz do wiary... Mi chodzi o zabijanie i tu odwołuje się do moralności... Skoro każdemu wolno poddać się aborcji bez karnie to dlaczego sądzimy tych ludzi którzy zabili dzieci w obozach... Przecież według ich przekonania oni robili dobrze.. Usuwali niechcianych ludzi a pomimo tego są sadzeni i co najlepsze skrzywani wiec jeśli zabijasz mała niewinna istotę która nie ma na szans obrony wiec jak ty NIBY człowiek możesz o sobie powiedzieć..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Darek Oslo
(Darek1969)
Wiking
"Zawsze idąc z kimś do łóżka trzeba liczyć się z konsekwencjami....." Zacytowałem fragment Twojej wypowiedzi bo chciałbym wiedzieć czy jak przez przypadek po takim "incydencie" złapiesz jakąś chorobę to rozumiem, że jej nie leczysz tylko przyjmujesz jako dar "od Boga"? Usunięcie nie poczętego dziecka nie jest zabójstwem jak to określasz. Twoje pojęcie "poczęcia" świadczy o tym, że brakuje Ci wykształcenia. Albo opuszczałeś lekcje biologii albo nie dużo z nich zapamiętałeś. Nie możesz narzucać drugiemu człowiekowi swoich racji. Nie masz do tego żadnego prawa. Możesz żyć według swoich przekonań i tego co Ci wpojono ale nie masz prawa narzucać tego innym. Możesz mieć "swoje" zdanie, możesz nawet je upublicznić, ale musisz się liczyć z konsekwencjami tych wypowiedzi. JAk rozumiem, popierasz postępowanie tej "polskiej lekarki" i zgadzasz się z nią. To znaczy, że prawo norweskie masz głęboko w d... i nie jeździsz zgodnie z przepisami, nie płacisz podatków... Czy jednak płacisz? Takie wybiórcze traktowanie przepisów to cecha charakterystyczna osób które mają niskie poczucie własnej wartości i próbują na siłę coś komuś udowodnić.... Przykre
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów
Spidi
(Spidi)
Początkujący
Kwestia aborcji jest bardzo skomplikowana i zdecydowane stanowisko po jednej lub drugiej stronie nie jest łatwe. Poleganie na nauce i tym co jest ogólnie propagowane nie może być identyfikowane jednoznacznie z prawdą. Można by dużo pisać. Ja bym tylko zwrócił uwagę na to że nauka wielu spraw nie wyjaśniła i wiele razy się myliła...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Tomcio77)
Wiking
Jedno jest pewne nauka podwaza wszystko.....gdzie jest prawda dowiemy sie po smierci...jak by nie patrzec zabijasz nie winna istote a my ludzie zawsze cos znajdziemy na wytlumaczenie....prosty przyklad....ilu ludzi siedzacych codziennie wieczorem z piwem powie ze jestem nalogowym alkocholikiem? Zaden wiekszosc powie ( NO CO JEDNO BADZ DWA PIWA DZIENNIE NIKOMU NIE ZASZKODZI) a jak sie zapytasz czy dalbys rade nie pic ze dwa dni to slyszysz mmmmmmmm moze !!ale on ci powie ze nie jest nalogowcem....tak samo jest tutaj nauka co innego a nasza moralnosc i sumienie co inego ale czasy mamy ciezkie i wieksze prawa zaczynaja miec zwierzeta niz ludzie iniestety ten niby dobryt i ta swiatowosc nie wplywa nas pozytywnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Darek Oslo
(Darek1969)
Wiking
Zgadzam się, ale nie można i nikt nie ma prawa narzucać komuś własnego zdania. Jeśli ktoś chce usunąć ciążę, to może to zrobić. A czy to jest słuszne czy nie, to każdy może sam ocenić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów
Spidi
(Spidi)
Początkujący
Przyznaję rację obu Panom... Niesamowite, że tutaj da się konstruktywnie pogadać bez hejtów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Tomcio77)
Wiking
Czy cos jest sluszne czy nie to ustanawia prawo a ze w tym kraju mlekiem i miodem plynacym jest norma zabrac np dzieci normlanej rodzinie i dac ludzia tej samej plci to kazdy z nas musi sie z tym liczyc...i tak samo ona lekarka przyjechala do kraju w ktorym usuwanie dzieci jest norma wiec tez wiedziala na co sie pisze...ale uwazam ze bardzo dobrze zrobila nawet za cene pracy....jest dla mnie przykladem osoby broniacej swoich wartosci a nie osoby ktora sprzedaje swoje wartosci za kase...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Darek Oslo
(Darek1969)
Wiking
Panie Tomaszu... Jeszcze raz powtarzam, że nie ma pan prawa nakazywać komuś żyć według swoich zasad. Skąd pewność, że są jedynie słuszne? Jak można o kimś powiedzieć, że jest mordercą skoro robi coś co nie jest prawnie zakazane? Wie pan, że można wytoczyć panu proces o zniesławienie? Żeby takie sądy publikować trzeba mieć niezbite dowody a nie zasłaniać się sumieniem (nie udowodniono, że istnieje), moralnością (każdy człowiek ma swoją i nikt nie wie czy słuszną) czy innymi rzeczami, którymi karmiono nas przez cała młodość. A jeśli chodzi o alkoholizm, to jest to choroba nasza narodowa, a wywodzi się właśnie od tych samych ludzi, którzy chcieli by aby wszyscy Polacy byli ciemni, niewykształceni i płacili daninę od wszystkiego, począwszy od narodzin (znajome słowo...narodziny określają nowego człowieka) poprzez całe życie a na śmierci skończywszy. Wiecznie pijany, ciemny człowiek jest łatwiejszy do wykorzystania.
A wracając do narodzin? Kiedy pan się narodził? W momencie przyjścia na świat czy wcześniej, jeszcze w matczynym łonie? Bo jeśli wcześniej to chyba trzeba zmienić dane w dowodzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Tomcio77)
Wiking
Dobrze mowisz ja bronie wartosci w ktorych zostalem wychowany bo sa dla mnie wazne i widze ze jak by kazdy chociaz trzymal sie 10 przykazan to swiat bylby o wiele piekniejszy....dlatego ty badz swiatowy a je bede jak to sie mowi ciemnogrod...tylko jedno jest pewne ze ktos sie z nas myli...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Tomcio77)
Wiking
Aha i widzisz ty na alkoholizm znalazles swoje wytlumacznie....widzisz to tak wlasnie jest...ty powiesz ze w brzuchu to zarodek a ja powiem ze od pierwszych dni jest to dziecko....dlatego tym masz swoja racje a ja swoja ale ona zrobile wedlug swojej racji i nikt nie mial prawa je wyrzucac....podobno panuje demokracja ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok